Rendszer bug?

2009.03.04. 12:45

Úgy látszik a Google AdWords robotjai nem végeznek 100%-osan tökéletes munkát. Ezt jól bizonyítja az alábbi hirdetésről készített screenshot is:

Hogy mi ebben a különös? Rendkívül egyszerű: a címsorban az üzemorvos.hu szöveg található, de a megjelenített URL cím és a landing page is a jumed.hu oldalára mutat. Végülis a hirdető szempontjából ügyes húzásnak tekinthető, hiszen ha valaki az üzemorvos kulcsszóra keres a Google-ben, akkor szponzorált linkje vélhetően előkelőbb helyen fog szerepelni, mint a konkurensek, hiszen a hirdetési szövegben megtalálható ez a kulcsszó. Csak az már egy másik kérdés, hogy ez mennyire etikus, illetve a Google által mennyire nem elfogadott technika ez.
A turpisságot egy erre hivatott Google alkalmazott ki tudná szűrni és letilthatná a hirdetést, de úgy látszik a keresőóriás nem győzi elég emberi erőforrással a dolgot, vagy egyszerűen csak figyelmetlenek (hiszen ott is emberek dolgoznak) és ezért csúszhat be olykor egy-egy hiba a rendszerbe.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://adsense.blog.hu/api/trackback/id/tr99979779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása